Nieuws

I LOVE ME Zelfvertrouwenbooster 

Trots dat ik deel mag uitmaken van het I LOVE ME team. Vanaf 8 januari 2021 vindt de cursus die 11 vrijdagmiddagen beslaat, plaats in het Rietveld theater in Delft. Van 15.30 - 17.30 uur. D.m.v. theater op een positieve manier werken aan authenticiteit, zelfvertrouwen en zichtbaarheid. Voor meer informatie: www.i-love-me.nl

 

Bericht 28 sept. 2020

 

Hans Hagen was there!

Zo leuk onderstaande reactie van Hans Hagen, de schrijver van het boek Yuna's maan waar de voorstelling 'Sterke verhalen bij Maanlicht' op is gebaseerd. Twee keer gespeeld in het amfitheater in het Bieslandse bos in Den Haag op 27 juni j.l.

'Monique en ik hebben genoten van de voorstelling. Mooi gemaakt, goed gespeeld, fijne muziek, prachtige lokatie - wat wil je nog meer?
Ik heb er een klein filmpje van gemaakt - het staat op mijn blog > hanshagen.nl Blog Voorstelling Yuna's maan

Het is heerlijk om te zien/horen dat er iets met je boeken wordt gedaan - fijn dat jullie keuze op Yuna’s maan is gevallen. Ik ben heel blij met het resultaat.'

Vriendelijke groet, fijne zomer,
Hans Hagen

Bericht 4 sept. 2018

 

Spelers gezocht!

Op wo. 27 juni presenteert 'Buren van de Bras' een bijzondere openluchttheatervoorstelling in het Bieslandse bos (amfitheater).  'Sterke verhalen bij Maanlicht'; een bewerking van het boek Yuna's maan van Hans Hagen en geregisseerd door Carolien Hoogendoorn. 

Om deze voorstelling te kunnen realiseren, zijn spelers nodig! Spelers met ervaring, spelers zonder ervaring, oude spelers, jonge spelers maar vooral enthousiaste spelers. Dus iedereen - van jong tot oud - die het leuk vindt om tijd en energie te stoppen in het maken van een bijzondere voorstelling vol sfeer en spanning is welkom. Elk talent (spelen, muziekinstrument, zang) kan zich aanmelden. Wilt u dan onderstaand strookje invullen en deze z.s.m. mailen naar carolien.hoogendoorn@gmail.com.        Deelname is gratis. 

Aanmeldingsformulier speler

Voornaam en achternaam:

Leeftijd:

Email:

Telefoonnr:

Interesse voor:  speler: ja/nee muziekinstrument: ja/nee       zang: ja/nee    

Welke dagen/avonden niet beschikbaar:

Beschikbaar in de meivakantie, zo ja welke dagen?:

Achternaam ouders/verzorgers en handtekening(en) voor akkoord:

 

Bericht 5 april 2018

 

Bericht 5 april 2018

Twee nieuwe evenementen op stapel

 

Een bijzondere samenwerking met Womanhood Studio in Delft heeft geleid tot de volgende evenementen:

' Laat maar lekker waaien & Kom vliegen' en 

' Stevig in je schoenen staan' Weerbaarheidstraining voor kinderen

Meer informatie is te vinden onder het kopje Activiteiten 

 

Bericht 9 oktober 2017

Cursist aan het woord:  Improvisatie

 

Haags theaterhuis dankjulliewel voor wat jullie mij hebben gegeven het afgelopen semester.

Een fantastisch cadeau wat niet alleen bestaat uit veel lol, coole toffe scenes en plezier maken met je medespelers, maar ook een ware ontdekkingstocht van je eigen kunnen en creativiteit.

Idiote, maffe, coole, toffe situaties schudden je fantasie los en je gaat echt los of erger nog je slaat op hol, dus….

Meegaan en bouwen maar. Ook als je het even niet mee weet hoe je als personage moet opkomen, verbluft wat je dan nog kan neerzetten

Pure blijdschap of frustratie kan om het hoekje komen …tjonge weer een avondje voorbij….nee wil nog niet naar huis! Borrelen maar dan?

Raar en wat gek toch al die spierpijn na een avondje gezelligheid

Oh ja, is dat raar? Nee joh, ik begrijp het nu wel hoor waar die spierpijn vandaag komt…

Volg de simpele aanwijzing van je docent op.

Inspireer, kopieer, beredeneer vooral niet want dat gaat je niet helpen….

Samen lopen we door modderige moerassen, dansen we erop los, verkopen we cocktails in de bergen, duiken we naar beneden, springen we de lucht in, lachen, huilen, jammeren we de avond vol.

Ach, is this all?

Tuurlijk niet, want naast dit alles ga je ook naar theater, maar maak je ook zelf een theatervoorstelling tijdens de High Tea op het Haags Kabaal.

Ik kan zeggen dat deze ervaring een onderdeel is gaan worden van mijn leven en ik kan niet meer zonder

Echt waar, hoor… ik kan niet zonder en mis jullie nu alweer en ik heb spijt van mijn ingelaste pauze.

Dank nogmaals aan iedereen die deelgenoot hiervan waren.
 
Carla Augustinus

 

Bericht 17 mei 2017

Cursist aan het woord: Laat maar lekker waaien

 

"Ik heb Laat maar lekker waaien nu al twee keer gevolgd bij Haags Theaterhuis. We werken niet naar een productie of presentatie toe, dus elke les staat helemaal op zichzelf. De docente, Carolien, past de les aan naar wat zich op dat moment voordoet. Veel improvisatie en bewegingstheater. Heerlijke plek om te oefenen, om je te laten gaan en lol te hebben. En afsluiten met een kopje thee, om weer te landen. Beide keren hadden we oude rotten in het vak en groene blaadjes in de groep. Iedereen kon op zijn niveau meedoen en schitteren. Je helpt elkaar en komt samen tot verrassende wendingen. En als je even niet mee wil doen, kijk je. Voor mijzelf waren het elke week oplaaduurtjes. Even helemaal in het moment zitten en uitleven. Ik heb kanten van mezelf ontdekt waar ik misschien wel een vermoeden van had, maar die ik nooit zo heb laten zien. En ik heb nieuwe ideeën gekregen over wat ik volgend seizoen wil uitproberen." 
- Anke Leenders, cursist Laat maar lekker waaien 

Bericht 2 mei 2017

 

Haags Kabaal van het Haags Theaterhuis 7&8 april 2017 in Zaal 2. Thema: goud

Een impressie: 

 

 

 

Workshop 'Laat maar lekker waaien' in Womanhood studio Delft i.k.v. Internationale Vrouwendag 

Laat maar lekker waaien

Bericht 27 februari 2017

 

Engelengezang op 16 & 17 december in Theater aan het Spui

Haags Kabaal - het tweedaagse festival van het Haags Theaterhuis dat werd gehouden ter afsluiting van het cursus trimester - begon met engelengezang van drie docenten van het Haags Theaterhuis.

'Light light light

light a little light

in the darkest time of the year

Light light light

such a lovely sight

Your High Tea is here'

Tijdens de High Tea waren er acts te zien van de cursisten, waaronder de cursus Acteren van Carolien Hoogendoorn. 

Videofragment High Tea-act

Bericht 9 januari 2017

 

Theaterproject Icarus

Vanaf augustus 2016 startten de voorbereidingen rondom de viering 20 jaar theaterschool Koperen Kees. Projectleiders: Simone Valk en Carolien Hoogendoorn.

Het theaterproject bestond uit de deelprojecten:

Het tijdstildrankje; een voorstelling waarin de Griekse mythes een belangrijk rol speelden en die in de kinderboekenweek op zaterdag 8 oktober heeft gespeeld in de bibliotheken van 's-Gravenzande en Wateringen.

‘Als ik kon vliegen’; scholen in het Westland  die hieraan deelnamen kregen gratis lesmateriaal waaronder een uitgebreide lesbrief, een link naar een filmpje, Icarus-ansichtkaarten en een speciale brievenbus ( in de vorm van een oude PTT Postzak) om de kaarten in te doen. Circa 2.000 kinderen hebben een ansichtkaart ingekleurd.

Het festival Icarus met interactieve muziektheaterproductie en workshops; het festival Icarus stond in het teken van deze Griekse mythe. Alle binnengekomen ansichtkaarten zijn verwerkt in speciale tentoonstellingswanden die tijdens de reizende muziektheaterproductie een belangrijke plaats innamen tijdens het festival.

Het festival vond plaats op 18, 19 en 20 oktober in achtereenvolgens de dorpskernen Monster, De Lier en Naaldwijk. De locaties waren WSKO De Zeester in Monster, LYRA in De Lier en theaterschool Koperen Kees in Naaldwijk.

Toegang voor kinderen en ouders was gratis. Kinderen konden deelnemen aan vier verschillende workshops die werden gegeven door docenten van de theaterschool en Muziekmeesters. Dit waren workshops zang, spel, poëzie en muziek (leren toeteren op een zelfbouwinstrument). Daarnaast waren er nevenactiviteiten zoals in een reuze nest liggen, op de foto met vleugels, ansichtkaarten of vaantjes inkleuren. De ruimtes werden verlevendigd met een bijzonder kunstobject, uitvergrotingen van ingezonden ansichtkaarten en een mobiel van vogels.

De voorstelling was interactief. Kinderen die hadden deelgenomen aan de workshops mochten tijdens de voorstelling mee toeteren met de muzikanten, achter het monster aanzitten met de acteurs, en meezingen en bewegen met de liedjes. De muziek van de voorstelling is gecomponeerd en uitgevoerd door Muziekmeesters in samenspraak met Boudewijn Ruigrok van theaterschool Koperen Kees. De acteurs (Simone Valk en Boudewijn Ruigrok) zijn oud leerlingen en tevens docenten van theaterschool Koperen Kees.

 
 
 
 
Bericht 8 januari 2017
 
 
Gecertificeerd Rots & Water trainer
 
Van 11 t/m 13 mei de cursus Rots en Water gevolgd van het GADAKU Institute en nu mag ik mij officieel Rots & Water trainer noemen.   
Deze weerbaarheidstraining is erop gericht om kinderen en jongeren sociaal en mentaal sterker te maken. 
De training Rots & Water is vooral doen door te ervaren en de fysieke oefeningen zijn bedoeld om zelfvertrouwen, zelfreflectie en zelfbeheersing te vergroten.

Bericht 27 mei 2016

 

'Laat maar lekker waaien' nu ook in Delft!

Maar liefst drie workshops zijn te volgen in de Womanhoodstudio in Delft. Kom ontspannen met theater op 7/6, 14/6 en 28/6 van 19.30 - 21.30 uur.  

http://womanhoodstudio.nl/events/workshops-laat-maar-lekker-waaien-ontspannen-met-theater/

Bericht 5 mei 2016

 

Op zoek naar waardevolle schatten

Dit jaar gaan de docenten van 'Kleur je zwangerschap ' – de leukste workshop die je kunt volgen als aanstaande papa en mama! – zelf de vloer op met theatermaker Carolien Hoogendoorn. Bewust worden van wat je allemaal in huis hebt en deze waardevolle schatten inzetten om je doelgroep te overtuigen; dat is de inzet. Locatie: Womanhood studio, Delft. Datum: 10 januari 2016. http://www.kleurjezwangerschap.nl/

 Bericht 27 november 2015

 

'Samen staan wij sterk'

Vandaag met vijf andere docenten meegewerkt  aan de voorbereidingen van de slotviering van 200 jaar Koninkrijk. Het lied 'Samen staan wij sterk' ingestudeerd met maar liefst 130 kinderen. Op 26 september 2015 vindt de slotviering plaats, het zesde en laatste evenement in de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. In Koninklijk Theater Carré in Amsterdam wordt in aanwezigheid van het koninklijk paar en Prinses Beatrix en vele andere genodigden het Koninkrijksjubileum beëindigd met een officiële bijeenkomst en een feestelijk slotspektakel op de Amstel. Het evenement wordt live uitgezonden op NPO1.
We wensen Carolien, Daphne, Lotte en Käthe veel plezier vandaag!
http://aceevents.com/werk/slotevenement-200-jaar-koninkrijk

Bericht 17 september 2015

 

Theaterlessen in theater Cultura Nootdorp 

Onderstaande foto en tekst is binnenkort te vinden op de site van Haags Theaterhuis (www.haagstheaterhuis.nl). De basiscursus wordt gegeven op woensdagavond van 18.30 -20.00 uur en de discipline tekst op diezelfde avond van 20.30 - 22.00 uur. Periode: 27/5 - 24/6/2015. In september vangt weer een nieuwe reeks van lessen aan. 

Carolien Hoogendoorn

Ik ben groot, maar maak mij eigenlijk altijd heel klein. Ik wil liever niet opvallen, maar steek vaak overal bovenuit. Ik kan mij verliezen in details, terwijl mijn gehele fysiek erop gericht is om juist die grote lijnen te pakken.

Hoe paradoxaal; maar theatraal gezien natuurlijk prachtig materiaal om als speler mee aan de slag te gaan op de speelvloer. Om een mooie rol neer te zetten, waarin je de ontwikkeling kunt laten zien van die specifieke persoon, de blokkades waar die tegenaan loopt en de uitdagingen die op zijn of haar pad komen.

Samen met een groep spelers heel onbevangen op de speelvloer stappen en onderzoeken wat je allemaal in huis hebt. Waar je grenzen liggen en proberen die te verleggen. In de huid te kruipen van die ander en waardevolle schatten te ontdekken die je weer kunt gebruiken in je eigen spel en in het dagelijks leven. En dit alles met de nodige humor, want hoe leuk is het om te spelen. Om gewoon in het diepe te springen en te ontdekken dat je daar ook kunt staan!

Ik ben theatermaker en hou van mooie dingen maken. Dat doe ik met hart en ziel. Vol overgave een andere wereld creëren met mensen die zichzelf durven te laten zien. Met hun mooie en hun lelijke kanten. En met elkaar ontdekken dat ook in lelijkheid en imperfectie ongelofelijk veel schoonheid schuilt.

Bericht 17 mei 2015

 

Bijzondere samenwerking Kinderen gewoon Anders

Samen met Henriëtte Roos van Kinderen Gewoon Anders weerbaarheidstrainingen ontwikkeld en lesopzetten gemaakt voor zogeheten brusjesbijeenkomsten. Een brusje is de broer of de zus van een kind dat speciale zorg nodig heeft. Kinderen gewoon Anders (www.kinderengewoonanders.nl) is een praktijk in het Westland waar (ortho)pedagogische- en agogische begeleiding in onderwijs, opvoeding en gezin wordt gegeven. Kinderen met angststoornissen of ontwikkelingsstoornissen zoals Autisme of ADHD zijn hier aan het juiste adres 

Bericht 13 april 2015

 

BAB op de stoep

Een bijzondere presentatietraining gegeven aan het BAB (Buitengewoon Actief Brein) Instituut en onderstaande reactie sprak boekdelen:

Hallo Carolien,
Dank je wel! Vandaag gaan we de factuur betalen. De effecten van jouw workshop zijn onbetaalbaar. We hebben indruk gemaakt met onze presentatie. Ons werk begint nu ook te lopen. Peter heeft twee mogelijke opdrachten en ik krijg hier in het Westland gelegenheid om een workshop te geven over de zintuigen en de training die ik heb geschreven. Jij hebt ons geholpen om er op het juiste moment te staan en te vlammen. Toen ik begon met praten op dat podium, lag mijn focus op contact met het publiek, keek ik de mensen aan en regelde weloverwogen het volume van mijn stem en het tempo. Dat was het resultaat van jouw werk. Dus dank je wel!
Hartelijke groet,
Margriet
Bericht 20 maart 2015

 

Extra publiciteit Kerstactiviteit 

Bericht 19 december 2014

 

THEATER Drop-In in kerstvakantie

Ben je 10 jaar of ouder en weet je nu al dat je je enorm zult vervelen in de Kerstvakantie (Jippie!), schrijf je dan NU in voor   de THEATER Drop-In bij de YP aan de Oeverwallaan 130 in           Den Haag. Op woensdag 24 december (als je je al bijna een halve week aan het rot vervelen bent) kun je vanaf 13.30 – 15.30 uur terecht in de theaterzaal. Twee uur lang gaan we heel veel lol hebben op de speelvloer en kijken of we met elkaar tot een  maffe presentatie kunnen komen. Dus niet twijfelen. Gewoon meedoen. Ervaring of geen ervaring maakt niet uit. Aanmelden  kan vanaf nu via pareltjes@zonnet.nl. Of via deze site (Contact). Kosten voor twee uur bedragen € 7,50.                   Aantal deelnemers min. 10!

Bericht 8 december 2014

 

Maak het verschil!

Maar liefst drie keer hebben de jongens en meiden van de bovenbouw van de Montessorischool Jan Vermeer in Delft de voorstelling 'Maak het verschil!' gespeeld. Dit vond allemaal plaats op vrijdag 11 juli in het Rietveld Theater in Delft. Wat was het leuk en wat waren ze goed! Benieuwd geworden? Kijk onder de menukeuze Beeld en geluid naar het fotoverslag. 

Bericht 15 september 2014

Opsteker in nieuwsbrief Openbare Montessorischool Jan Vermeer

'Afscheidsmusical groep 8 op vrijdag 11 juli                                                                                                                                           Wegens doorslaand succes hebben we dit jaar wederom Carolien Hoogendoorn gevraagd de afscheidsmusical van groep 8 te schrijven en te begeleiden. De kinderen van groep 8 krijgen de komende weken musicallessen onder haar professionele leiding. Ook dit jaar vervullen alle leerlingen van de bovenbouw een rol in de musical en helpt iedereen mee met het bedenken en maken van de rekwisieten. De hoofdrollen in de musical zijn uiteraard weggelegd voor groep 8. Het oefenen is inmiddels in gang gezet. De musical wordt op vrijdag 11 juli opgevoerd, dit jaar in het Rietveld Theater. Er is die dag een middag- en een avondvoorstelling. De middagvoorstelling begint om 12.30 uur en is om 13.30 uur afgelopen en de avondvoorstelling begint om 20.00 uur. De voorverkoop van deze kaartjes start op dinsdag 1 juli aanstaande.'

Bericht 15 mei 2014

Laat maar lekker waaien en kom ontspannen met theater!

Kijk voor de inhoud van deze workshop onder de menukeuze Activiteiten/Cursusaanbod volwassenen in het menu. 

Bericht 14 februari 2014

Multidisciplinaire theatervoorstelling in de maak 

Het wordt een spannend jaar 2014! Een bijzonder samenwerkingsproject is in wording en zal begin volgend jaar in première gaan. Tipje van de sluier oplichten? Amina Jhagroe-Ruissen neemt de choreografieën voor haar rekening. Wordt vervolgd . . . 

Bericht 22 januari 2014

Eindpresentatie De Rattenvanger van Hamelen 

Dinsdag 28 januari om 15.30 uur is het  zover. Dan laten kinderen van de bovenbouw van de montessorischool Jan Vermeer een eeuwenoud sprookje zien dat ze tijdens drie lessen in elkaar hebben gezet. Super knap! De lessen voorafgaand is gewerkt vanuit het thema anders - durven - zijn. Waarin ben jij anders dan anderen, en waarom? Wat maakt jou bijzonder? En waarom zeggen toch veel mensen 'doe maar gewoon'. Het zijn leuke lessen geweest waarin de kinderen veel van zichzelf hebben laten zien. Maandag 3 februari van 14.15 - 15.30 uur is de eerste les in de opeenvolgende lessencyclus. Opgeven kan via www.delangekeizer.nl of via deze site. 

Bericht 22 januari 2014

Lessencyclus montessorischool Jan Vermeer Delft 

In het kader van de activiteiten dagarrangementen montesorrischool Jan Vermeer en Kinderopvang De Lange Keizer kunnen kinderen van groep 5 t/m 8 die fantasie en lef hebben; of die dat juist helemaal niet hebben maar wel toneel willen leren spelen, in het najaar deelnemen aan de lessencylcus toneel. Er wordt afgesloten met een echte voorstelling voor publiek! Aanvang dinsdag 1/10 14.15 - 15.30 uur. Opgeven via www.delangekeizer.nl/dagarrangement

Bericht 27 september 2013

Ypenburg barst van het Pareltalent

Zondag 27 oktober aanstaande is het weer zover. De jaarlijkse Pareldag. 'Parels’ zijn inwoners van Ypenburg die deze dag hun hobby, passie of talent demonstreren.  Ben je 10 jaar of ouder? (volwassenen zijn ook welkom) Vergeet dan niet om die middag binnen te lopen in de theaterzaal van de Yp voor een bijzondere theaterworkshop  die een uur duurt en helemaal niets kost! Aanvangstijden 13.00 en 15.30 uur. Aanmelden kan via carolien.hoogendoorn@gmail.com

Bericht 26 september 2013

Theaterkinderfeestje

Het eerste theaterkinderfeestje is een feit! Op 23 maart jl vierde Meike haar kinderfeestje in de Yp aan de Oeverwallaan. Om 14.30 uur begon de workshop met leuke dramaoefeningen en daarna was het hard werken geblazen voor de zeven meiden om op klokslag 16.00 uur de voorstelling ‘Levende etalagepoppen’ te kunnen laten zien aan familie en vrienden. Hieronder een reactie van de moeder van de jarige Jet:

Hallo Carolien,

Alle dametjes waren enthousiast! Ik begreep van Meike dat ze er maandag nog gezellig over hebben na gekletst en dat Meike en Zoë er over in de kring hebben verteld. Ik heb het zelf ook als zeer geslaagd ervaren. Ik kan eigenlijk geen tips bedenken, de opzet was helemaal goed evenals hoe je het brengt naar de kinderen en het publiek toe. Vooral mee doorgaan, zou ik zeggen. Is vast meer vraag naar.

Nogmaals hartelijk dank en wie weet tot volgend jaar! Meike wil namelijk volgend jaar wel weer zo’n partijtje: “Dan kunnen we toch een ander toneelstukje doen, zodat het niet precies hetzelfde is voor de papa’s en mama’s?” We zullen zien….

Vriendelijke groet en succes met het vervolg!

Susan Ligtenberg

Interesse in zo’n kinderfeestje op maat? Neem gerust contact op!

Bericht 16 april 2013

Theater tijdens YPevent

Op zaterdag 26 januari aanstaande vindt in buurthuis de YP (voorheen multifunctioneel centrum de Bras) het YPevent plaats. Tijdens het event kunnen omwonenden kennis maken met de mensen die dagelijks in de YP werken, studeren, vergaderen, sporten, stage lopen, opgeleid worden, les geven of als vrijwilliger actief zijn. Zo ook Carolien Hoogendoorn. Om 15.15 uur kunt u in de toneelzaal op de 2e etage "Wat een hoop haar' zien; een voorstelling in de maak gespeeld door kinderen van 9 - 11 jaar. Aansluitend gaat Carolien met iedereen die zin heeft de vloer op om uit het niets theater te maken! Meedoen? Stuur een mailtje naar buurthuisdeyp@gmail.com of loop op de dag zelf binnen om deel te nemen. Voor de rest van de agenda van het YPevent ga naar www.buurthuisdeyp.nl of klik hier

Bericht 15 januari 2013

Theater aan huis 

Zondag 28 oktober organiseert Stichting Boog een originele en boeiende fiets/wandelroute door de wijk. Bewoners van Ypenburg krijgen de kans om te schitteren en hun talenten tentoon te stellen tijdens de zogeheten Pareldag. Zo ook Carolien Hoogendoorn Theatermaker! Tussen 12.00 - 17.00 bent u van harte welkom aan de Rietgras 83. Om het uur (vanaf 13.00 uur) geeft zij een kleine theater workshop in de woonkamer. Schroom niet en loop vrijblijvend binnen. Vooraf aanmelden kan ook via carolien.hoogendoorn@gmail.com of via deze site (contact). Mocht het storm lopen, dan wijkt ze uit naar de toneelzaal van Multifunctioneel Centrum De Bras. 

Bericht 16 oktober 2012

Laat een andere kant van jezelf zien en kom toneelspelen!

In buurtcentrum De Bras starten vanaf 18 september aanstaande toneellessen én een theaterwerkplaats.

Kinderen tussen de 10-13 jaar die nog niet zo veel spelervaring hebben of graag willen leren toneelspelen zijn welkom op de basiscursus toneel die plaats vindt vanaf woensdagmiddag 19 september van 16.15 – 17.30 uur. Kosten € 90 (12 lessen).

De theaterwerkplaats betekent in drie maanden tijd een bijzondere voorstelling maken met enthousiaste kinderen tussen de 10-13 jaar oud die graag willen toneelspelen, meedenken en meeschrijven. Ook het vervaardigen van het decor valt onder de werkplaats. Aanvang werkplaats: vrijdagmiddag 21 september van 15.30 – 17.00 uur. Kosten € 105 (12 bijeenkomsten).

Aanmelden kan via carolien.hoogendoorn@gmail.com of via deze site (Contact).

Bericht 2 september 2012

Over de grens

De OpenluchtTheater-dagen die plaatsvonden van 7 tot en met 8 augustus jl. in Buurtcentrum De Bras waren een groot succes. In drie dagen tijd lukte het tien meiden in de leeftijd van 10 -13 jaar de voorstelling ‘Over de grens’ neer te zetten die gespeeld kon worden in een droog en zonnig Bieslands Bos! De voorstelling ging over vijf bijzondere dames die ‘out of the blue’ kwamen aan dobberen op een eiland. De inboorlingen ter plekke kregen daar al snel lucht van, maar hielden zich op de achtergrond. Toen de onverwachte bezoekers met plumeaus, meetlint en scharen zich het gebied gingen toe-eigenen was voor hen de maat vol en kwamen ze in actie. Dansend en zingend wisten de twee groepen elkaar weer te vinden en zaten ze gezamenlijk aan het kampvuur met marshmallows die zomaar uit de lucht kwamen vallen!

De drie bijzondere theaterdagen bestonden uit met elkaar kennismaken, drama-oefeningen, het Bieslandse Bos verkennen, een verhaallijn bedenken die past bij de gekozen buitenlocatie en deze omzetten in speelbare scènes en natuurlijk repeteren in het Buurtcentrum en het bos voor de eindpresentatie. Ook de kleding en de schmink ontbraken niet in het geheel.

Een fotoverslag is te vinden op; https://picasaweb.google.com/104845687851780616301/OpenluchtTheaterDagen#slideshow/5775383621945430802

Bericht 11 augustus 2012

Theateractiviteit buurtcentrum Piet Vink
Nog een leuke theateractiviteit om naar toe te gaan in de zomervakantie. Geef je snel op; er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Inschrijven & afmelden (24 uur van tevoren) is verplicht.

He lefkicker,
Heb je echt lef en durf je een uitdaging aan?
En ben je tussen de 10 - 13 jaar oud?
Kom dan op dinsdag 14 augustus naar buurtcentrum Piet Vink, Plesmanlaan 217A, Den Haag.
Tussen 13.00 - 16.00 uur gaan we zwoegen, zweten
en vooral heel veel lol maken met het in elkaar zetten van
een voorstelling! Of je nu veel of weinig toneel hebt gespeeld,
maakt niet uit; iedereen wordt aan het werk gezet.
Ouders zijn welkom om 16.00 uur en kunnen
als publiek genieten van al dat moois dat in drie uur tijd is ontstaan.
Aanmelden kan via carolien.hoogendoorn@gmail.com
Tel. 06-5385 2276.
Kosten workshop: 15 euro incl. drinken & lekkers
PS: Ook een leuke activiteit voor een kinderfeestje!

Bericht 4 juli 2012 

Voorbereidingen OpenluchtTheater-dagen
De voorbereidingen voor de OpenluchtTheater-dagen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al een aantal kinderen aangemeld.
Klik hier voor de Flyer van de OpenluchtTheater-dagen en vergeet je vooral niet aan te melden!

Bericht 3 juli 2012