Activiteiten  

Scripts | Kleding en theaterrequisieten

 

Scripts

Wie op zoek is naar een kant-en-klare voorstelling die alleen nog maar hoeft te worden ingestudeerd, is bij mij aan het juiste adres. Afhankelijk van het aantal spelers en de groep voor wie het is bedoeld, kan een script eventueel worden aangepast. Daarnaast is het ook mogelijk om voorstellingen op maat te maken. Rondom een thema, een seizoen of een bijzondere gebeurtenis op school.

Wilt u ondersteuning tijdens een repetitieproces of graag leren hoe je een voorstelling op poten zet, neem dan contact op. Natuurlijk kunt u mij ook inhuren als regisseur.

Hieronder een greep uit de voorstellingen voor de midden- en bovenbouw die ik op de plank heb liggen:

- Maak het verschil! (eindmusical bovenbouw)                                 Op de open dag van het IIVBKO (Internationale Internaat Voor Bijzondere KinderOpvoeding maakt het publiek kennis met de school en de leerlingen die het allemaal supersaai en retestreng vinden. Wanneer ze zich realiseren dat ze zelf het verschil kunnen maken, komt de school op zijn kop te staan. Regel 10 wordt overtreden en de jongens worden van school gestuurd. Wat doen de meiden; blijven ze of pakken ze ook hun boeltje?          

- Bewerking West Side Story (prachtige eindmusical bovenbouw!) Twee totaal verschillende 'gangs' zitten elkaar voortdurend in de haren. Gelukkig houdt de straatwacht een oogje in het zeil. Als op een dag een jongen en een meisje verliefd op elkaar worden die niet in dezelfde gang zitten, is het echt foute boel. Een gevecht op leven en dood volgt.                   

Bewerking De Prinses met de lange haren van Annemarie van Haeringen                                                                                        Een kleine prinses in een arm land heeft haar dat zo snel groeit dat het niet leuk meer is. Afknippen is geen optie voor haar vader. Gelukkig komt er een sterke man uit het circus voorbij met wie ze de bergen in vlucht.  

- Levende etalagepoppen
Een groot warenhuis middenin de stad sluit aan het einde van de dag haar deuren. De etalagepoppen op de eerste verdieping gaan helemaal los en zetten 's nachts de bloemetjes buiten. Niemand heeft dat in de gaten, totdat de schoonmakersploeg er lucht van krijgt. Voor de middenbouw.

- Wat een bende!
Een voorstelling over twee straatbendes met hun eigen taal, bewegingen, begroetingen en kleding die elkaar altijd in de haren zitten en het nooit eens zijn met elkaar. Tot het moment dat ze het publiek laten kiezen welk verhaal nou waar is of niet waar. En wie nou gelijk heeft en wie niet. Voor de bovenbouw.

- Lef
Een voorstelling met korte scènes voor jongeren (groep 7, 8) over wat lef hebben eigenlijk is.

- Onderweg
Waar gaan we naar toe. Naar huis of naar Timboektoe. Een voorstelling voor de bovenbouw over op reis willen, gaan en zijn en hoe lang het nog duurt.

- Een kerstverhaal (bewerking verhaal Paul Biegel)
Een prachtig verhaal over een hele lastige keizer die op de avond van 24 december het enige echte kerstverhaal wil horen. Maar wat is echt en wat is namaak? De hele hofhouding, van lakei tot poetsvrouw en zelfs de lijfwacht met de kapitein aan het hoofd zetten alles op alles om het verhaal der verhalen voor de keizer te vinden. Voor de midden- en de bovenbouw.

- Wakker worden, 't is Lente
Een voorstelling voor de hele school met korte scènes die allemaal in het teken staan van de lente. Helemaal mooi als je dit op de allereerste lentedag kunt laten zien.

- Rattenvanger van Hamelen
Voor de midden- en bovenbouw.

- Short play Hansje Brinker
In het Engels en het Nederlands is deze bewerking van het verhaal van onze held Hansje die met zijn vinger in de dijk ervoor zorgde dat de boel niet overstroomde. Voor de bovenbouw.

- Hier en daar een bui
Een voorstelling met buientemmers en een weervrouw die haar mannetje staat. Voor de midden- en de bovenbouw.

Alle scripts worden geleverd met 'Handleiding Toneelstuk maken' en 'Gouden Speeltips'.

Daarnaast ben ik ook in het bezit van scripts van voorstellingen voor de onderbouw. Mocht u interesse hebben, stuur een mailtje voor meer informatie naar carolien.hoogendoorn@gmail.com .

< --- terug naar boven

 

 

Kleding en theaterrequisieten

Bent u op zoek naar een specifiek kledingstuk, bijzondere schoenen, een pruik of andere theaterrequisieten die u nodig heeft voor een voorstelling of een andere bijeenkomst, neem dan contact met mij op. Tegen een geringe vergoeding kunt u deze spullen via mij huren.

 

< --- terug naar boven